Arjen Siegmann, lijsttrekker CDA

 

"Een klimaatagenda met meer energie"

 

Vraag

In de landelijke politiek worden “harde” discussies gevoerd en voelt samenwerking tussen de oppositie en coalitie ver weg. Duurzaamheid staat niet boven aan de agenda. Hoe realiseert u uw duurzame doelstellingen in samenwerking met andere partijen? Hoe motiveert u uw collega’s om het thema duurzaamheid hoger op de lokale agenda te krijgen? En wat kunnen we er al van merken?

Antwoord

Wij staan als CDA voor een klimaatagenda die meer energie uitstraalt. Amstelveen kan als gemeente veel meer dan een folder rondsturen met de opties voor zonnepanelen en subsidies.

We willen een hele straat of woonblok uitnodigen om met steun van de gemeente een 'lastig' probleem op een creatieve manier aan te pakken. Zoals de brandveiligheid bij zonnepanelen, het inkopen van zonnepanelen die zonder dwangarbeid zijn gemaakt, het isoleren zonder vochtproblemen of de installatie van warmtepompen.

Dit samen doen en leren is een van de belangrijkste dingen die de gemeente kan doen. Met wat dit oplevert kan iedereen is, en kijken we verder dan alleen de gemeentegrens van Amstelveen.