E-waste Race

Gepubliceerd op 19 mei 2022 om 20:00

Dit jaar doen weer 6 basisschoolgroepen uit Amstelveen mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen.

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer, duurzaamheid en natuur- en milieueducatie): “Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen en recyclen. Door afgedankte elektrische en elektronisch apparaten in te zamelen en apart te houden van het restafval kunnen bruikbare materialen weer worden hergebruikt. In 2021 zamelde deelnemende teams in Amstelveen maar liefst 4.461 stuks elektronisch afval in, een geweldig resultaat. Ik hoop dat iedereen mee wil helpen dit jaar nóg meer in te zamelen.”

Omwonenden van de deelnemende scholen De Pionier, De Zwaluw, International School of Amsterdam, Florencius, Kindercampus King en de Willem Alexanderschool kunnen van maandag 16 mei tot donderdag 9 juni 10.00 uur gratis hun klein elektronisch afval thuis door de leerlingen laten ophalen. Aanmelden kan op www.ewasterace.nl. E-waste is bijvoorbeeld een kapotte keukenmachine, een oud toetsenbord of een defecte smartphone, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder E-waste. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde elektronisch afval en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Bron: gemeente Amstelveen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.