Opnieuw NK Tegelwippen, Amstelveen doet mee!

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 15:38

Ook dit jaar doet Amstelveen weer mee met het NK Tegelwippen. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen.

Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald.  Dan moet je de tegels natuurlijk wel inwisselen voor groen. 

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen klimaatbestendig te maken.  Aanpassingen van de stad zijn nodig door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur. Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij.”

Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen(er) om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Hoe werkt de tegelservice?

Op www.amstelveenrainproof.nl staat alle informatie over het NK Tegelwippen en data van april tot en met oktober dat de tegels worden opgehaald. Op deze website melden inwoners zich ook aan. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.