Subsidie voor projecten in de natuur

Gepubliceerd op 2 februari 2022 om 20:02

Groene projecten die de biodiversiteit in Noord-Holland versterken én vrijwilligers bij elkaar brengen, kunnen vanaf 1 februari subsidie aanvragen uit het Betrekken bij Groen-fonds. 

De provincie stelt hiervoor € 101.500 beschikbaar. https://www.landschapnoordholl...

De provincie wil graag het vrijwilligerswerk in de natuur stimuleren en inwoners betrekken bij groen. Door het beschikbaar stellen van subsidie daagt Noord-Holland allerlei partijen uit om gezamenlijk projecten in de natuur op te zetten. Vanaf 1 februari tot en met 1 maart 2022 kan elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee een aanvraag indienen. https://www.landschapnoordholl...

In 2021 dienden 88 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in. Daarvan werden 41 initiatieven gehonoreerd. Deze initiatieven varieerden in het aanleggen van een kruidentuin, tot het maken van een ijsvogelwand of een vlinderoase, de monitoring van dassen en vleermuizen en het ‘vergroenen’ van buurten en schoolpleinen.

Vorig jaar bezocht gedeputeerde Esther Rommel 1 van de ontvangers van de subsidie. Dat was de Wereldtuin in Westbeemster. “Het was erg mooi om te zien hoe een groep vrouwen uit verschillende landen en culturen samenwerkt om de natuur een handje te helpen”, vertelt Rommel daarover. “Ze hebben van een parochietuin een oase gemaakt. Met het geld dat zij kregen, leggen ze een bijenleerpad aan en planten ze bijvriendelijke planten. Ik ben heel benieuwd wat dit jaar voor projecten gaat brengen

 

Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding staan op de website van Landschap Noord-Holland.

De jury bestaat uit medewerkers van de natuurorganisaties in Noord-Holland. Zij voeren het programma ‘Betrekken bij Groen’ uit. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, drinkwaterbedrijf PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.