Subsidie voor isolatie

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 19:57

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u hiervoor een subsidie kunt aanvragen bij de overheid? U krijgt tot wel 30% van de investering terug dankzij de isolatie subsidie. Lees op hoeveel subsidie u recht heeft, hoe dit werkt en hoe Nederland Isoleert u helpt bij het aanvragen van subsidie.

Wanneer ontvang ik subsidie voor isolatie?

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Hierdoor kunt u dus een deel van de investering terugkrijgen. Tot eind 2020 liep dit via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH), maar vanaf 2021 kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. En dat kan vanaf 2022 een flink bedrag zijn tot wel 30% van de investering. De isolatie subsidie geldt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, isolatie van de buitenmuur, HR++ of triple glas, een kozijnpaneel en isolerende deur. Om er aanspraak op te maken moet u aan één of twee van de volgende voorwaarden voldoen:

  • U neemt 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie.
  • U neemt 1 isolatiemaatregel in combinatie met een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Denk aan dakisolatie gecombineerd met een (hybride) warmtepomp.

Hoeveel isolatie subsidie krijg ik?

U krijgt subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler.

Er is een minimum vierkante meters te isoleren oppervlakte vereist. En let op, daaraan is ook een maximum gesteld. Zowel voor de buitenmuren, vloeren en dak moet er aan minimale afmetingen voldaan worden.

Check in de tabel hieronder of u wat betreft afmetingen in aanmerking komt voor subsidie (bron: Milieu Centraal). Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren namelijk geen 21% maar 9% btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf.

 

De maximale subsidie die u als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht u uw huis superenergiezuinig isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000, inclusief bonusbedrag. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). In onderstaande tabel ziet u hoeveel subsidie u per vierkante meter krijgt:

 

Hoe kunt u de isolatie subsidie aanvragen?

De subsidie voor isolatie vraagt u aan bij de overheid, via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarbij is belangrijk dat u de aanvraag binnen 12 maanden na de uitvoering en betaling van de eerste isolatiemaatregel doet. Check hierbij vooraf goed de subsidievoorwaarden en let erop dat de isolatiemaatregel ook volgens deze voorwaarden worden uitgevoerd.

Lijkt het u toch lastig of tijdrovend? Dan helpt Nederland Isoleert u graag! Wanneer u twee isolatiemaatregelen bij ons afneemt, kunnen wij de aanvraag namelijk voor u doen. Op basis van uw woonsituatie rekenen wij uit hoe hoog de subsidie precies zal zijn, u hoeft ons alleen maar schriftelijke goedkeuring te geven.

Benieuwd wat we nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van isolatie en subsidie? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze isolatiespecialisten.

Bron: Nederland isoleert


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.