Ode aan het winterlandschap

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 20:36

Van de Noordkop tot aan het Gooi kan deze winter genoten worden van het Noordhollandse winterlandschap. Ode aan het Winterlandschap is onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap 2021-2022.

Wat is er zo bijzonder aan het winterse landschap? Het landschap lijkt haast verlaten. De koude wind blaast over de vlakke polders en in deze winterse wereld lijkt alles stil te staan. Maar juist nu kun je de geheimen van de winter ontdekken.

Top 10 Winteractiviteiten

Als onderdeel van Ode aan het Winterlandschap zijn er tal van activiteiten die je kunt bezoeken; de Winterforten, winterkasteel Muiderslot, de tentoonstelling Winterkoorts in het Zuiderzeemuseum of de Winterkaravaan voor een bijzondere voorstelling in het oer-Hollandse dorp Schermerhorn. Ook zijn er speciale audioroutes zoals bijvoorbeeld de podcastserie van de Fluisterende Molens langs molens en dijken uitgezet, heerlijk om alleen te doen of ga gezellig samen op ontdekkingstocht naar de geheimen van deze plekken.

Fotowedstrijd

Leg je al het moois liever vast? Dan is er de Ode aan het Winterlandschap fotowedstrijd. Pak je mobiel, digitale of analoge camera en trek het landschap in! Laat je inspireren door het winterse kleurenpalet wat zich voltrekt in de natuur.

Zie de website www.odeaanhetwinterlandschap.nl voor de voorwaarden en het volledige programma. Wie weet wint jouw foto het inspirerende boek ‘Tree and Soil’ van Robert Knoth & Antoinette de Jong.

Bron: Provincie Noord-Holland


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.