Steenbreektrofee 2022!

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 19:01

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan een innovatief en duurzaam project, dat laat zien hoe groen (en water) op een praktische manier kan worden benut. Met deze verkiezing vraagt Stichting Steenbreek jou om je creatieve oplossing te delen, en zo anderen te inspireren.

Een van de 5 aanbevelingen van de Klimaatburgemeesters aan Gemeente Amstelveen, Operatie Steenbreek gemeente worden, is inmiddels verwezenlijkt.

Samen leveren we een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, gezondheid en/of klimaatadaptatie. Het sociale domein –met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’- speelt hierin een belangrijke rol.

Wie kunnen er meedoen?

De inzendingen voor de Steenbreektrofee komen uit Steenbreekgemeenten. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of de wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. Dit kan van een gemeente zelf zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing. Ga je ervoor om met jouw/jullie initiatief dit jaar de Steenbreektrofee te winnen? Een mooie uitdaging! Aanmelden hier.

Samen zorgen voor een groene, biodiverse en klimaatbestendige leefomgeving

Onze leefomgeving verandert in een snel tempo. Plant- en diersoorten verdwijnen en levende systemen raken verstoord. Daarom helpt elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Het water kan weer in de bodem zakken, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied, het bodemleven verbetert en mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Stichting Steenbreek is een kennis- en netwerkorganisatie en biedt ondersteuning bij het duurzaam vergroenen van onze leefomgeving. Daarbij is het belangrijk om onnodige verharding tegen te gaan in zowel de private als de openbare ruimte. Dit doen we samen met aangesloten gemeenten, provincies, waterschappen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, kennis- en onderwijsinstellingen en andere betrokken maatschappelijke organisaties.

De Steenbreekvisie is dat het besef dat groen goed is voor biodiversiteit, klimaatadaptatie en een fijne, aantrekkelijke leefomgeving gemeengoed wordt. En dat iedereen in Nederland, van bewoner tot bestuurder, hiernaar handelt.

Bron: Stichting Streenbreek


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.